snor

jag är inte död, bara djävligt förkyld... Ingen träning på en hel
vecka, och det kryper i hela kroppen.
Jag kommer vara helt frisk på måndag, och åka på afro. PUNKT. Inte en dag till kommer jag vila efter det. Så , bra med det!!

Även fast mina bihålor är fyllde med en hel massa snor, och pga det väger jag minst ett kilo extra, så pekar vågen nu på 77.1 kg
Grattis till mej då, eller är det för att en massa muskler börjat förtvina?!

På måndag, då jäklar!

Junk

Fina fina kommentarer!! Tack, vad ni är snälla!!
Och fnissar för mej själv av Stinas upptäckt, att efterbilden är från donken :)
Så lever jag mitt liv nu!! Äter precis vad jag vill! Är inte det otroligt. Att gå från 140 till 78 och äter vad jag vill :) Det är faktiskt så det funkar.
Jag äter inte allt jämt, det vill jag inte, och då skulle det ju inte funka, men jag äter lite av allt.

En lördag äter jag förmodligen godis, och finns det kvar så äter jag lite på söndan med! Det jag slutat med är läsk, det mår jag inte bra av, så det dricker jag inte alls. annars har jag inte slutat med någt, jag bara äter ALLT med måtta, och jag rör på mej, varje dag!!!
 Så funkar det. Skippa dieter, shakes och elände. Det är kortsiktiga lösningar, som i slutänden gör dej större!!
Gör av med mer än vad du stoppar in. Där har du receptet!!


Men visst är det gått med skräpmat?! I löööv it!!


En riktig pustig dag!!

Oj, vilken ruggig höstdag!! DEt blåser från alla håll, uppifrån och nerifrån, åh det blåser regn. Det regnar inte, men det blåser regn. En riktig innedag med andra ord!!
Men det är så mysigt med höst, mysigt men kallt. Behöver en jacka nyss!! Och varma skor. Det får nog stå överst på min önskelista!! 

Före och efter

Det här är bilder från mina fina vänner Linda och Kristoffers bröllop, sommaren 2009. Jag var nog som störst här, eller kanske jag lyckades gå upp lite mer innanan mars...





gräsligt, när jag ser det så här i efterhand. Hemskt hur man kan göra så här mot sej själv.. Men nu är den dlen av mitt liv över, och jag kommer ALDRIG att komma dit igen!!!

Här är jag, nu i sommar. Bra precis två år senare


Och tillsammans med min vän




Och en från bröllopet


Som sagt, aldrig mer!!!

Snyggt!!

Kvällens runda på 35.37 min!!! Bästa tid, och det på kvällen, jag som inte kan springa efter frukost!! Nu är det ju definitivt efter frukost, närmare bestämt 21.00.

Nu, lite kvällsfika, knäckemacka får det bli!!

Over and out!

Löpning på kvällen

Den där springturen jag hoppade över i morse, den tar jag nu!!

hur förbereder ni er för en joggingtur föresten?
Själv börjar jag med att fylla på med vatten, för att undvika kramp. En halv liter vatten dricker jag innan, ja, inte alldeles innan, men 40 minuter kanske.
Sen på med kläderna, de viktiga kläderna, och sen iväg!! Svårare än så är det inte. Man ska inte krångla till det så fasligt för sej själv, då blir det bara jobbigt!!

Må gott!!

Godmorgon underbara!!

min morgon var dock inte så underbar... Lade mej och var på dåligt humör, och vaknade såklart likadant.. lata karljäklar, som inte kan göra ett endaste dugg utan direktiv!!! Tänk själv för tusan!!!
Nåja, sånt är livet, och det blir ju inget bättre av att jag är surig och på uselt humör :)



I ett inlägg på Facebook, skrev min gamla fina vän Helen, att hon börjat jogga igen, tack vare mej!!! Åh, vad sådant gör mej glad att läsa :) Åh Lindas fina fina kommentarer... Det känns skönt att insperera andra till att försöka förändra sina vanor!!  jag vill ju att alla fina människor ska må bra, och vara lyckliga!! Och ofta är det så, att mår kroppen bra, så mår själen bra, och vice versa förstås!
Det gäller bara att komma igång, att börja nysta i en ände!

Utan att tjata sönder er alldeles, så har jag ju stått på en sk viktplatå, bara stått stilla vad ja än gjort känns det som..
I fredags vägde jag mej, och hade då äntligen kommit ner under åttio. 79.4 kg mer bestämt. Idag råkade jag kliva upp igen på den där vågen, fast jag inte borde.
Man mår ju inget bättre av att kliva upp och ner på den varje dag ;) Men kanske det har lossnat nu, på riktigt, för idag stod den nämligen på 78.8!!
Ska ha mina vägdagar på fredagar, så då tas den riktiga vikten för den här veckan, men det känns bra!!

Ännu bättre känns det att jag fick byta arbetspasspass på fredag, åh jobba dag istf kväll, vilket betyder body attack!! Tack för den televerket!!

Morgonens jogging fick utebli föresten. En mindre bristning i mitt ena lår tvingar mej till vila! Så, därför byter jag dagens jogging, mot en längre powerwalk i kväll. Bra så!
Och som om det inte vore nog med mitt ömmande lår, så känner jag av min onda fot, den de fyllde med kortison för två veckor sedan. Men sånt är livet ;)
Man kommer inte någonvart, om man skulle känna eftr precis hela tiden!

vikt

Hur gör ni? sätter ni upp viktmål?
Skulle ju inte göra det, men det är så mycket roligare om man har ett mål att jobba mot. något att kämpa för.

Har en massa roligt inplanerat i höst, och alla de grejerna kan ju faktiskt fungera som milstolpar... Sedan måste ag ju vara snäll på mej själv, och  vara realistiskt, för jag kämpade hur länge som helst med att komma under åttio, ochdet kommer nog inte gå nå lättare framöver heller gissar jag..
Föresten så dök jag ner under den där magiska underbara åttiogränsen förra veckan, och landade mycket härligt på 79,4 kg. För er smalisar, kanske det åter jäättemycket, men håll i minnet kära ni, att för ett och ett halvt år sedan vägde jag ju faktiskt 141 kg!!!  Så för mej är 79 helt enormt!!
Määään, viktmål vareja!!

1. 6/10 Lars Winnerbäck Umeå: 78.0kg
2. 6/11 Ålandskryss med stora familjen: 76.5 kg

Så, nöjer mej med det, så länge. För som jag sagt tidigare, så spelar inte vikten längre någon roll. Inte ett endaste dugg faktiskt!! Det som spelar mer roll, är att jag SKA komma i min snygga rutiga skjorta på båten :)

Ha en bra dag, alla fina ni, så ska ja ladda för afron senare i eftermiddag!!


isbjörnar och tidstjuvar

Så, måndagmorgon, ny vecka igen!! Tiden går så jäka fort, jag hinner inte med ett endaste dugg!!
Påminner mej själv att prioritera, så det som är viktigt hinns med, och resten får stryka på foten. Tyvär är det ju ofta så att mitt dygn har lite för få timmar till det jag VILL göra. Jag skippar lätt tråkiga måsten, och gör såndant som vi i familjen mår bra av istället, men det räcker inte ändå!

Vaknade idag, sjukt peppad, och laddad för kvällens afrodans! Av allt jag tränar, är det det ABSOLUT roligaste! Energin som jag uppfylls med medans man svettas till bongotrummor och barfotasteg, är helt outstanding!! Och ju mer jag lär mej, dest roligare är det ju såklart! Sedan avslutas kvällen med en lågpromenad med lilla hunden, i skenet av pannlampan, för nu börjar det bli mörkt, både tidigt och sent. Snart ser vi ju knappt solen längre, och till på köpet har de ju utlyst ännu en vargavinter. har ingen aning om hur ja ska fixa det, jag som redan nu går omkring med långkalsonger och vinterjacka ;)





dagens och morgondagen

Önskar jag kunde delge er om min BodyPump upplevelse, men tyvär, jag hann inte! Eller rättare sagt, jag rannsakade mej själv, och insåg att jag har ett GRYMT attgöra schema till veckan, och valde då istället att tillbringa söndagskvällen med min familj och de finaste barnen.
summerar veckan som gått, och konstaterar att det blev 4 pass av olika slag, och 2.5 mil löpning. klappar mej själv på axeln, trots dagens myskväll!

Planerar veckan som kommer då, och då kommer det se ut så här:

Måndag: Powerwalk, 6km / Afropowerdance
Tisdag:Jogging 6km / Powerwalk 6km
Onsdag: Powerwalk 6km / CXWorx, MRL
Torsdag: VILA
Fredag: Jogging 6km
Lördag: Powerwalk 4km / Bodypump
Söndag: Jogging 8km


uppförsbacke!!

Åh jiisees vad tungt det var att springa idag. Benen var tunga som bly, och flåset som bortblåst, men så är det ju "den" tiden på månaden med...
I vilket fall som helst så blev det en liten sänkning av av tiden, 30 sek, och det är ju helt klart bättre än inget!!
Och vet ni, att hur motigt det än är att ge sej ut, för det var det för mej idag, så är det sååå värt det!
Jag drog ut på det länge, hittade på en massa svepskäl till att vänta bara liiite till. Gav mej ut, kände hur motigt det var, funderade på att vända, funderade på att gå i stället...
Men så fokuserade jag, visualiserade, och bet ihop!! När jag stängde av klockan hade jag jordens största smajl i ansiktet, och självkänslan hade stigit flera meter!!
hur ogärna man än vill träna just för stunden, så ångrar man aldrig ett genomfört träningspass!!

Om jag har möjlighet ikväll så ska jag gå på bodypump!! Vet inte vad det är, men det visar sej!!!

Jag njuter!!

Hur mycket bör man träna innan det blir för mycket?
Vad tycker ni?

Jag är av den bestämda åsikten, att man känner sej själv och sin kropp bäst!!
Jag tränar mycket, det gör jag, som du den senaste veckan, så har det blivit träning alla dagar utom tis och lör. Utöver passen jag gått på så joggar jag i stort sett varje morgon, vilket är för mej den ultimata starten på dagen. Kroppen vaknar till liv, och jag blir inspirerad till att fortsätta dagen på ett sunt sätt.
En del klagar på min träning. Tycker det är för mycke, för överdrivet.
Personligen tror jag att det är deras dåliga samvete över att de inte motionerar som spökar. Därför måste man klanka ner på folk.
En del väljer att sova en halvtimme extra, jag väljer att kliva upp och springa. En del tycker tv:n är viktig, jag blir lycklig att att bli riktigt trött i kroppen. Alla är vi olika, och är inte det underbart?!

Lite senare idag, så kommer det én veckoplanering, för nästkommande veckas träning, vilket kommer bli en aningens kruxigt, eftersom jag jobbar kvällar till helgen. Men jag ska fundlera :)
Under tiden, ha en bra dag alla :)

Föresten, så tappar jag ju inte så mycket i vikt längre, men när jag ser på bilder, så syns ju skillnaden!!
Första i maj, andra i juli
   

Glasögonen börjar bli för stora igen :)


Kom änglar

Måste erkänna att det här blev inte den underbara dagen jag hade planerat.
Humöret har hållt tålamodet sällskap nere i fotknölarna, och ibland känns allt bara så jävla jävligt. Men visst tycker väl också ni att det är elt ok att ha såna här dagar mellan varven? Om man aldrig känner sej låg och nere, då kan man ju heller aldrig känna sej glad och på topp?!

Såg en reklam precis nu. Glade refresh air, tillför fräschet till ditt hem!! Eh, vad hände med att städa liksom? jaja, sidospår :)

Nu ska jag sova, drömma sött, och i morgon vaknar jag pigg som en nötkärna, orkar springa mina 5 km på under 35 minuter eftersom mina springisar är nytvättade åh luktar jordgubbar :)


höstvindar

Brrrr, vad kallt det var ute nu på morgonen!!
Ljuvligt med höst i luften, den bästa årstiden just nu.
Jag är nämligen en så som verkligen ÄLSKAR alla årstider, och särskillt när man liksom byter. Lite sorgligt känns det att skiljas från sommaren, jag han inte med den som jag hade velat, men hösten är välkommen nu i alla fall.
Att kunna ge sej ut på promenad, utan att flyta iväg, det gillas!!

Att dessutm få linda in sej i halsdukar och tjock tröjor... Mummamumma :)

Det är både en av fördelarna och nackdelarna med att ha tappat halva sej själv, en massa nya kläder behöver inhandlas!! Det hade ju varit superroligt om jag hade varit ekonomiskt oberoende, men det är jag ju inte...Så det blir vackert till att ta en sak i taget.
´När nästa pengar kommer, måste jag ta mej till Hudik och införskaffa mej en jacka, prio ett, verkligen!!

Nä, nu är det dags för frukost, och sen svampskogen!!


fredagsrapportering

I morse plingade väckarklockan 4:30, för den numera dagliga löprundan. I regnet gav vi oss ut, och kom hem 35 minuter senare, härligt svettiga och flåsiga!
Jag tror nog att jag njuter mer av löpningen än vad Affe gör, särskillt när det regnar :) En liten primadonna, det är vad han är :)

Klockan 17:30 var det dags för nästa pass, BodyAttack. Sjukt roligt!!! Men allvarligt, jag kan inte stå rakt, för att magmusklerna, de få som nu fungerar, är helt SLUT!!
Men ack så roligt!!

Har provat på de pass nu, som jag kan tänkas gå på, förutom BodyPump på söndag, jag har det kvar, sen läre jag nog börja se över vilka pass jag verkligen vill gå på. Jag har omöjligt möjlighet att gå på alla, så det läre ju sållas på nå vis.. Men hur?
Och hur mycket träning är "för mycket"?
Kroppen är ju till för att användas, och den mår bra av motion. Men den behöver tid för återhämtning också.

I morgon blir det vila, för då ska vi ut i svampskogen!! Aldrig hade jag kunnat föreställa mej att VILA innebar sex timmar i skog, över stubbar och stenar :)

Så, för er som undrar, så hoppar jag löpturen i morgon, och låter kroppen vila ed promenader!!

Och föresten, så fredagsmyste jag i kväll med både chips och dipp, för det kan man göra med gott samvete när man rör på sej :)

Kram och godnatt på er!!

rocky

PowerBox var apjobbigt!!! Men så fantastiskt roligt, och kan jag bara locka Jejje till barnvakteri fler gånger så är jag på!!
För tillfället sitter jag i mysisar och swettiströja, händer inte ofta nu för tiden, sunkmysistiden är förbi för min del, men jag fryser så förjordat så jag tror jag blir tokig. Den här vintern kommer bli lång för fru Blomgren!! Men kanske man kan råda bot på frysandet med choklad? Vad tror ni??



Motivation

Jogga, det är som balsam för själen, så prova det vettja!!!
Börja med att gå raskt, eller så fort du bara kan. Så många gånger som möjligt under ett par veckor, för att förbereda kroppen, sen är det bara att sätta igång!!
Länge höll jag mej till intervaller, springa två lyktstlpar, gå två...Ni fattar va?
En dag bestämde jag mej för att NU!! Nu SKA jag ta mej runt 3 km UTAN att gå, om det så ska gå sakta.. Och det gick!! Nu går 5 km utan problem!!
Bättre självförtoende boost finns inte!!

Länge skyllde jag på knäna, astma (som jag aldrig haft egentligen, det var ju för bövelen panikångest ;)) att jag var snorig, att jag hade ont i fingret, att det var en massa program på tv som jag bara var tvungen att se på... 
Ja listan på svepskäl kan göras hur lång som helst!!! 
Men det är trots allt bara svepskäl!!

Gå till en sportaffär, be om hjälp med att fixa ett par shyssta skor, för de är verkligen SUPERVIKTIGA!!! Med fel skor får du ont, i vrister, fötter knän, rygg, huvud...
Näe, lägg krut pån skorna, och gärna en extra slant!! det är det viktigaste träningsredskapet du någonsin kommer att införskaffa!!

Se över hur du spenderar din tid!! 
Tycker du att du inte har tid att träna, se över VAD du lägger tiden på. 
Hur viktigt är det att följa ett tv program?! Sätt dina prioriteringar i lite perspektiv för tusan. 
När du blir sjuk av ditt stillasittande liv är det försent att ångra alla dessa timmar du lade på dammsugning i stället för att ta en halvtimmes promenad!!
Tycker du att du är för trött av jobb, och krav?
 Jag kan ju garantera att du inte blir ett dugg återhämtad av att slänga dej i soffan med kvällsfika!!
Nej ut och jogga med dej!!
svettas, flåsa, byt ut allt syre som finns i kroppen!!!
SÅ blir du återhämtad! Så fyller du på med ny energi för dagen som kommer efter!! Så blir du gladare, lyckligare, och du mår GARANTERAT bättre!!
Det är sant!! jogging är den bästa ångestmedicinering som finns!!



en gråtorsdag...

Ett härligt pass MRL fick avsluta min dag igår!! MRL står för mage-rumpa-lår, och är de muskelgrupperna man fokuserar på under ett pass med stepup-brädan, som kombinerar kondition/styrka i intervaller. Sjukt jobbigt, men ack så skönt!
Svetten forsar och efteråt blir jag så behaglig i hela kroppen!!

Idag blir det ett nytt pass, som jag aldrig provat, poerbox, eller aerobox, uppdaterr er sedan med vad det är för något :) En promenad med lilla Affisen ska väl klämmas in det med någon gång där på kvällskvisten :)


Annars hade jag tänkt blogga om viktmål idag.

jag har en längre tid (läs skitlång) kämpat för att ta mej ner under åttio, men stått rätt still. Trots träning, träning och åter träning, har det inte hänt så mycket som jag velat.
Jag ser ju på bild, och jag känner ju på kläder, att det går neråt, trots att vågen står still, men jag blir så himla fixerad.
Nu har jag bestämt mej för att skita i att sätta upp nya mål. Går jag ner, så är det bra, men mitt mål är att må bra, på ALLA plan.
Jag mår inte bra när jag är fixerad vid vad jag stoppar i mej, och jag vill känna mej tillfreds med mej själv även om jag inte klivder upp kl 4 på morgonen för att jogga....

Så nå längre utlägg om viktmål, får ni inte av mej, inte idag i alla fall!!




kläder och skor

För mej är det otroligt motiverande med kläder på träningen.
Alltså, inte ATT jag har kläder på mej, jag har ju viss förståelse och empati för mina medmännskor. Jag menar att för mej är är det viktigt med bra kläder. Sånt som känns skönt, och sitter bekvämt.

Jag ska inte sticka under stol med att det är otroligt mycket lättare för mej att ge mej ut i joggingspåret med ett par riktigta löpartights, än med ordinary mysbraller.
Tightsen håller in löshullet så skönt, och det är betydligt mer behagligt att springa, om man slipper ha hängröven daskandes bak i nacken :)

Första joggingturen i mina första riktiga löpartights var obeskrivlig, och jag orkade otroligt mycket mer än vanligt!! jag kapade min bästatid med 10 minuter den rundan!!

Idag har jag klickat hem två nya löparkompisar!

Dels ett par värmehållande tights, för hur man än vänder och vrider för att modifiera sanningen, så är det konstaterat att hösten är på väg med stormsteg!! Och jag vill springa hela hösten och vintern!! Alltså kommer dessa godingar hålla mej sällskap!



Och för att min pannlampa inte ska halka ner i ögonen när svetten forsar har jag även kompleterat min outfit med




Sen vet ni va att det är superviktigt med vad man har för skor på fötterna, beroende på hur man sätter i fötterna.
Jag springer i Adidas. Just dessa är för mej som har ett pronerande löpsteg (googla på´t vettja!) och inhandlades på rea i Umeå. Årets bästa köp, lätt!!





Jaja... och va kan man dra för slutsats av detta då... Äh jag vet inte. Att jag gått och blitt matrealist på gamla dar :)


Introduktion!!

Äh, jag kan inte hålla mej. Jag behöver blogga, för att hålla mej motiverad, och för att det är så himla roligt att gå tillbaka och kolla.

Fast den här blogen handlar om träning, om kost och om att må bra!
Jag kommer inte delge er om barnen, och familjen, inte så mycket i alla fall.

Så nu kör vi, och välkomna!!

Börjar med att ge er denna veckas träningsmål, och planering!!

Måndag: Afropower
Tisdag: Vila
Onsdag: CXWorx+MRL
Torsdag:AeroBox
Fredag: BodyAttack
Lördag: Vila
Söndag: Bodypump

Jag spikar inget, och jag straffar mej aldrig om jag inte kan uppfylla mina mål. Däreomt belönar jag mej när jag uppfyllt dem :)

Dessutom promenerar jag en hel del, med Affe, och har fram till nu joggat tre-fyra gånger i veckan à 5 km. Joggar gör jag helst på morgonen, innan jobbet, för att det är så härligt sätt att börja dagen på, men nu är det jäkligt mörkt ute, och jag bör införskaffa ett pannband för att pannlampan inte ska ramla ner i ögonen när svetten rinner :)

Jag har inte direkt några mål med min träning just nu. Hade planerat att göra en klassiker med börja i Februari, med tjejvasan, men inser att jag behöver en extra sommar på mej för att fixa simningen. Så jag åker tjejvasan i alla fall nu i vinter, och sen påbörjas träningen till en riktig klassiker 2013!!
För er som inte vet så består klassikern av: Ett långlopp på skidor, där jag väljer Vasaloppet med sina 90 km, Vätternrundan på cykeln, 300km, Vansbrosimningen 3km, och Lidingöloppet, springa 30 km.. The game is on!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0